Gastronomie

Ardenner hamDe liefhebbers van lekker eten komen in deze streek goed aan hun trekken... Wereldberoemd is natuurlijk de Ardenner ham, die gemaakt wordt van varkens die met minstens 75% graan, eikels en knollen uit de Ardennen gevoerd zijn. De ham moet minstens 6 kilo wegen en moet 7 maanden drogen.

Ook de ‘boudin blanc’ uit Rethel, gemaakt van varkensvlees, melk en eieren, de worst met uien uit Haybes, de Ardenner paté en de salade van jonge paardenbloembladeren met aardappels en spekjes vormen een verrukkelijke culinaire traditie.

 

Enkele restaurants:

Auberge ‘La Roche à sept heures’, halverwege van les Woieries naar Monthermé. Tussen de middag voor € 14,- Franse keuken ‘van alledag’, erg lekker.

In Hargnies is, vlak voor je Hargnies inrijdt aan je rechterhand, een restaurantje ‘La table du pays’ met echte streekgerechten. Gezellig en erg lekker, tussen de middag 3-gangenmenu voor € 14,-

In Hauts-Buttés is een nieuw restaurant, waar je ook 's-avonds warm kan eten, als je het niet te laat maakt. Niet duur en erg lekker!

 

 

Pas de Problème
Powered by CMSimple