53. Rustiger tijden breken aan

Boerenkool schoonmakenIk had zeven jaar lang elke drie weken (dat is meer dan honderd keer!!) per trein heen- en weer gereisd naar Almere om te pedicuren en dat geren en gevlieg werd wel erg vermoeiend. Ik had daarom besloten dat ik voortaan nog maar één keer per zes weken zou gaan. Dat beviel geweldig goed, ons leven werd veel rustiger. Lex was ook blij, want die vond die periodes dat hij alleen was bar ongezellig.

Het nieuwe jaar begon trouwens niet echt goed voor hem, hij had al vanaf begin december last van vlekken, pijn en jeuk op zijn borst, rug en armen en hij voelde zich helemaal niet lekker. Hij bleek gordelroos te hebben. Dat is naar…

Ik oogstte de boerenkool, die de afgelopen zomer, toen de opgekomen zaadjes uitgezet moesten worden, niet meer in onze tuin paste en die ik bij Marcelle mocht zetten. Ik had een kruiwagen vol en was een hele ochtend bezig met wassen, snijden, blancheren en invriezen. Maar we genoten van deze Hollandse maaltijden, vooral omdat er geregeld sneeuw viel, het was echt winter!

 

 

Pas de Problème
Powered by CMSimple