Sportief

In de Franse Ardennen is op sportief gebied van alles te doen!

De uitgestrekte bossen zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor lange wandelingen. Er zijn vele wandelroutes uitgezet. Ook per mountainbike of te paard kan je de bossen verkennen.

Pas op, ga niet het bos in tijdens het jachtseizoen, dat loopt van half oktober tot half januari.

Criterium langs ons huis.Een andere veel beoefende sport is wielrennen, vanwege de stijle afdalingen en beklimmingen. Eind maart wordt het Internationale Criterium gereden, van Charleville-Mézières, via Revin weer terug naar Charleville en dat twee keer! Het hele spektakel komt die dag dus twee keer voorbij ons huis. Voor dat evenement loopt het hele dorp uit, iedereen staat te juichen langs de weg. Wij natuurlijk voor de Rabo-ploeg!

Op de Semoy kunnen tochten met de kano of kajak worden gemaakt. Voor andere watersporten, zoals zwemmen, zeilen en surfen, kijk bij het kopje "Lac des Vieilles Forges".

In dat meer wordt ook veel gevist, net zoals in de Maas en de Semoy.

Als er sneeuw ligt, en dat is vaak zo in de winter, behoort langlaufen tot de mogelijkheden. Overal in de buurt zijn langlaufparcours uitgezet.

In Dinant, op 3 kwartier rijden met de auto, kan je bergbeklimmen. Als je daar langsrijdt, zie je altijd wel mensen bezig met die sport tegen de geweldige rotspartijen.

Pas de Problme
Powered by CMSimple