52. De bouw is klaar, het leven gaat verder…Daarna was het Lex' en mijn beurt. Ik verfde de binnenkant van de schuur wit, dan lijkt het lichter, wat handig is, omdat er geen raam in de schuur zit.
Lex begon met het veranderen van de snoeren in de radio-kast. Alles moest worden omgelegd, omdat we nu het kelderhalletje gaan gebruiken. Hij maakte een lampje in de kast, zodat je de titels van de CD's kunt lezen.
Hij legde ook lampen aan in de garage en de schuur.

Yvette 88 jaarYvette werd 88, we hingen het cijfer 88 in ballonnen voor haar raam en staken de Franse vlag uit. De zondag erna kregen we champagne als apéro, met haar beroemde yoghurtcake. Elke zondag stipt om 6 uur drinken we een borreltje bij Yvette, dat is traditie. Ze wordt wel merkbaar ouder, loopt steeds slechter en altijd met een stok ('als ik val, komt het niet omdat ik geen voorzorgsmaatregelen neem') Ze bakt geen galettes meer en ik ga af en toe stiekem haar WC soppen, of de lampen afstoffen. Als ze het zou merken, zou er wat zwaaien….ze moppert toch al vaak genoeg: 'Je ne suis plus bonne à rien' = Ik ben niets meer waard. Ze is ook erg gauw moe.

Lex zette de twee stellingkasten voor de schuur in elkaar, de nieuw aangeschafte metalen (tegen de muizen) tuinkussen-kast werd in elkaar gezet en ik richtte de schuur in.

Nieuwe lichtjes boven de keukenkastjesLex installeerde nieuwe lampjes bovenop de keukenkastjes. Degene die er eerder waren gemaakt bleken niet meer verkocht te worden, lekker handig… We haalden de hele keuken leeg en maakten alles schoon.
Ik maakte een enorme hoeveelheid mispelgelei van de door Sonja geplukte mispels.

Monsieur Philipot kwam vlak voor de Kerst nog 5 stère hout brengen, we hadden inmiddels al het hout dat uit de afgebroken schuur kwam, opgebrand en met Kerst kan je natuurlijk niet zonder gezellig knapperend houtvuur in de kachel!

Juri kwam een week voor Kerst al en Sacha, met Floki, een paar dagen na Juri. De broers keken films en praatten bij. Igor, Astrid, Aeryn en Sem kwamen twee dagen later. Op eerste kerstdag, maandag, was Sem jarig, hij werd 13, wat werd gevierd met slingers, taart en cadeautjes. Tweede Kerstdag was het Kerst, Beau en haar vriendje Henry kwamen en we werkten ons door een enorme stapel cadeautjes heen en daarna door de traditionele konijnenbout, rosbief, stoofpeertjes, eigengemaakte appelmoes, spruitjes…kortom…traditie!
Kerst-lekker eten
Floki ontsnapte twee keer aan onze oplettendheid…Sacha had de grootste moeite om hem weer te pakken te krijgen en we stonden doodsangsten uit dat hij onder een auto zou komen. Verder is het de braafste hond die je kunt bedenken, hij leerde zelfs al heel snel dat hij niet bij de tafel mocht als we daar aan het eten waren.

Na de Kerst hielp Igor Lex met het installeren van het door ons gekochte badkamermeubeltje in de badkamer beneden. Igor en co vertrokken en Sacha, Juri en wij vierden samen oud-en-nieuw. Lex bakte natuurlijk weer oliebollen en appelflappen. Weer een jaar voorbij!
 Nieuw badkamermeubel 

Pas de Problme
Powered by CMSimple