62. Het jaar gezellig afgesloten

Lex voelde zich na deze behandeling erg goed. Hij fietste elke dag een paar kilometer op de hometrainer en had weer zin in klusjes.
We kregen onze corona-booster-prik in Bogny en de griep-prik hier thuis.

Vrienden Ad en Els kwamen een nachtje slapen nadat ze hun Franse huis hadden verkocht en daarna ging ik een weekje naar Almere. Lex' broer Hans en Wietske haalden mij op bij Igor en laadden in Woieries alle leistenen tegels in een aanhanger. Die lagen al heel lang in het tractorschuurtje, toen we het huis kochten lagen ze zo op de aangestampte aarde in de woonkamer. Marc had ze gebruikt voor Yvettes buitentrap en ons kleine balkonnetje, maar verder lagen ze daar maar, dus we waren blij dat Hans ze kon gebruiken voor zijn tuin.

Julien kwam om een gedeelte de heggen op halve hoogte af te zagen, want hij kon er amper meer bij met het snoeien van de heg. Op een zaterdag kwam hij met een auto met aanhanger, sneeuw en gladheid trotserend, en nam de oude grasmaaimachine mee, die ook in het tractorschuurtje bij de moestuin had gestaan. Zo was dat schuurtje ineens helemaal leeg, op de spullen voor de moestuin na.

Eind november brachten we het huis in Kerst-sfeer, Sinterklaas komt hier toch niet, dus dat mocht al lekker vroeg!

Na vier maanden wachten werden eindelijk onze nieuwe bank en tafeltjes geleverd. Het had de nacht voor de levering flink gesneeuwd en ik was de hele morgen in de weer met de sneeuwschuiver om een groot stuk sneeuwvrij te maken, zodat ze gemakkelijk in- en uit konden rijden met de vrachtauto en ook zonder problemen de meubels konden uitladen. Toen de vrachtauto kwam, reed hij met grote vaart door de opgeworpen sneeuwduinen en bleef midden in het niet schoongemaakte stuk staan, zodat de twee heren met de meubels door de sneeuw moesten ploegen. En ze droegen allebei een korte broek! ‘Die dragen we het hele jaar’ riepen ze blij. Het was een paar graden onder nul!

Een week voor Kerst kwam Juri, wat vroeger dan gepland, maar de dag na hij kwam, ging de Engels-Franse grens dicht voor niet-essentieel verkeer. Hij hielp me met mijn nieuwe computer. Sacha kwam eerste Kerstdag, we hadden pakjes onder de boom, veel lekker eten en elke dag wel een paar films (want zowel Juri als Sacha hadden films en series meegenomen). Helaas viel er tijdens hun hele verblijf geen vlokje sneeuw…
Als extra grote verrassing kwamen Astrid en Igor twee nachtjes tussen Kerst en Oud-en-Nieuw in. We gingen allemaal samen naar Charleville, want er moest een externe DVD-speler komen voor mijn nieuwe computer. We aten gezellig bij de  Thai.

De verwarming had weer eens kuren, Lex had de pomp al vervangen, maar het was nog steeds niet OK. Igor bracht bijna een halve dag van zijn korte verblijf door met ‘gezellig’ klussen in de kelder, maar kon het ook niet oplossen. De erbij geroepen monteur ook niet, hij kwam in de eerste week van januari terug om een terugslagklep te vervangen, die was helemaal dichtgeslibd en deed niets meer.

Lex bakte oliebollen en appelflappen en we proostten op het nieuwe jaar. Hopelijk wordt het minder beheerst door Covid dan 2020 en 2021…