Desserts

AppelcakeFRANSE APPELCAKE

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
200 gram boter
3 eieren
4 goudrenetten, geschild, in schijfjes
kaneel
snufje zout

Mix het meel, de suiker, de boter, de eieren en een snufje zout tot een glad beslag. Schep het deeg in een ingevette ronde of langwerpige cakevorm. Druk de met kaneel bestrooide appelparten in het deeg. Bestrooi de bovenkant van de cake met wat suiker.
40 – 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180°Tarte TatinTARTE TATIN

125 gram bloem
1 mespunt bakpoeder
175 gram suiker
1 eierdooier
175 gram boter
1 kilo zachte appels
iets zout

Meng met een mixer de bloem met het bakpoeder, 75 gram suiker, de eidooier, 75 gram boter en iets zout. Kneed het vervolgens tot een soepel deeg en zet daarna dat deeg in de koelkast.
Schil de appels en deel ze in vieren, verwijder de klokhuizen.
Smelt 100 gram boter in een pannetje, voeg daar 100 gram suiker bij en laat deze caramelliseren. Niet te bruin, dan wordt het bitter. Giet deze massa in een quiche-vorm, leg de appels er met de ronde kant in. Bak dit in een voorverwarmde oven, 5 minuten, 225°.
Rol het deeg iets groter uit dan de vorm. Haal de vorm uit de oven en leg het deeg er op, iets aandrukken aan de kanten. Prik meerdere malen in met een vork. De vorm gaat nog 30 minuten de oven in. Taart op een schaal storten en warm serveren met niet helemaal stijf geslagen crème fraîche.ClafoutisCLAFOUTIS

3 eieren
150 gram bloem
iets zout
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
3 dl melk
1 pot kersen zonder pit
poedersuiker

Klop de eieren, de bloem, iets zout, het bakpoeder en de melk tot een schuimige lichtgele massa. Laat de kersen uitlekken. Schep de kersen in een ingevette lage schaal (of 4 – 6 kleine schaaltjes). Giet het beslag erover.
Schuif de schaal in het midden van een hete oven, 30 – 40 minuten, 200°. Warm serveren, bestrooid met poedersuiker.Crème brûléeCREME BRULEE

2 dl. volle melk
2 ½ dl. room
1 vanillestokje, opengesneden
100 gram suiker
5 eierdooiers.
4 eetlepels rietsuiker
Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roerend zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.

Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de mixer. Het mengsel overdoen in ramequins (aardewerken schaaltjes) en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden, afgedekt met aluminiumfolie. Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.

Presentatie: de crème brûlée bestrooien met een laagje bruine suiker en met de hobbybrander of speciaal brûlée-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brûlée, koud blijft. Heb je deze branders niet tot je beschikking, zet het dan heel kort onder de gril in de oven.


 

Pas de Problme
Powered by CMSimple