36. Verhuizen

VerhuizenIn Almere pakten we de laatste spullen in. Inmiddels was Igor in ons huis getrokken, dat gaf wel wat verwarring met de dozen, overal stonden stapels van Igor, die hij erin had gesjouwd, en stapels van ons, die eruit moesten!
Ik behandelde mijn voetenklantjes en Lex deed allerlei last-minute boodschappen.
Op goede vrijdag- avond kwam Juri uit Londen en Sacha uit Culemborg.
Sacha kwam niet alleen, zijn vriend Remco (een beetje ons kunst-kind) kwam ook mee. Van de vier jongens kregen we een verhuis-cadeau: een mobiele airco, die later goede diensten deed op de zolder, want het was erg warm weer tijdens de paasdagen.

Zaterdagochtend om negen uur reed de verhuiswagen voor, met als chauffeur Ton Beuse en als bijrijder mijn vriendin Adri. Hun zoon Onno, die alles weet van het laden van vrachtwagens, kwam helpen om alles wat Lex, Juri, Sacha, Igor, Adri,  Aeryn en ik aansjouwden, een plaatsje te geven. De hele klus was in een uur geklaard, het huis werd een beetje gezellig gemaakt voor Igor en Aeryn en de karavaan ging op weg.

Uitladen in WoieriesToen iedereen veilig was aangekomen, werd de vrachtauto uitgeladen...alles meteen naar de plek gesjouwd waar het heen moest (het meeste natuurlijk twee trappen hoog naar zolder). Ons bed uit de boskamer moest naar de witte kamer en ons bed uit Almere naar de boskamer.
Het was ongelofelijk, maar de auto was leeg voor we ‘s-avonds aan de soep met broodjes toe waren!

Adri en Ton sliepen in de bloemenkamer, Juri in de oosterse (hij moest daar eerst nog zijn bed in elkaar zetten), Sacha in de magische (“ik wil nooit meer ergens anders slapen”) en Igor en Aeryn, natuurlijk, in de Disneykamer.

Paasbrunch 1e paasdag

 

De volgende dag was eerste paasdag, we brunchten uitgebreid met paasbrood en veel eieren, Aeryn ging in de tuin op zoek of de paashaas daar wat voor haar had verstopt, wat natuurlijk zo was!
Igor begon aan het afmonteren van WC en badkamer en hij installeerde het keukenboilertje op zolder.

De constructie voor de WC-afvoerLater maakte hij, samen met Lex en Aeryn, een ingenieuze constructie voor de afvoer van de WC. Marc Bouillot had een gat in de muur gemaakt ter hoogte van het dak van de ‘garage’, daar kwam een bocht op, daar weer een lange pijp aan, die met weer een stel hoekstukken naar het putje van de septic-tank achter het huis liep. Die buis steunde op een lange houten paal. Als we ooit genoeg geld hebben om de garage te verbouwen, moet dat natuurlijk weer anders, maar voorlopig werkte het!

Juri begon vol goede moed aan het internet-met-telefoon- gebeuren, wat tot zijn grote frustratie niet lukte, achteraf bleek de fout bij de provider te zitten, dat werd een week later gelukkig prima opgelost. We konden nu gratis bellen naar heel Europa! En ik hoefde niet meer eindeloos te wachten als ik op het internet iets wilde opzoeken. Lex heeft nu ook internet op zijn laptop, hij is zo trots als een pauw.
Daarna deed Juri een verwoede poging om de TV op zolder aan te sluiten op de satelliet, maar die riep alleen: “Scrambled- no service” bij de TV-zenders. De radio via de satelliet deed het wel. Raar.
Sacha was de grote interne verhuizer, hij sjouwde dingen van hot naar her.
Adri en Ton hingen vele wassen op, sopten de tuinmeubelen en hielpen, samen met Aeryn, iedereen met van alles.
Ik pakte dozen uit.

Die avond hadden we barbecue en daarna een machtig paasvuur van de oude troep, met een heleboel kampvuurliedjes, tot diep in de nacht.

Kampvuur

KampvuurTweede paasdag, na de brunch, gingen Adri en Ton weer naar huis, ze namen wat meubels mee terug voor Igor, die in een kaal huis ook niet gezellig kan wonen, en het tweepersoons bed uit de bloemenkamer, waar Lex en ik dan in kunnen als we bij Igor logeren (en ik alleen, als ik mijn pedicureklantjes ga behandelen). In Almere zetten ze alles op de goede plek.
Juri reed met Sacha mee naar Culemborg, de dag erna vloog hij terug naar Londen.

Igor en Aeryn bleven nog een paar dagen. Er werd door die twee in de vroege uurtjes (want Aeryn is geen fan van uitslapen!) een prachtig lego-kasteel gebouwd in de Disneykamer. We gingen een dagje naar de grotten van Han, wat Aeryn erg imposant vond, ze begreep ook heel goed hoe die stalactieten en –mieten groeiden: met druppeltjes water.

Toen Igor en Aeryn weer naar huis waren, deden Lex en ik nog wat klusjes op zolder. De woonkamer werd ingericht, alle boeken op z’n plaats gezet, de Nederlandse boven en de Franse op de gang van de 1e verdieping, de badkamervloer werd afgemaakt en de spiegel, wastafel etc opgehangen. Lex bekleedde de trap.
Hij hing ook de vier bloembakken op onder de ramen aan de voorkant, dat stond heel gezellig.

Onze 'nieuwe' keuken!

Toen Adri en Ton de verhuiswagen op gingen halen, waren ze langs mijn vriendin Rianne gereden om daar drie boven-keuken-kastjes op te halen. Lex hing ze op in de keuken (die we ook van Tjeerd en Rianne hadden gekregen) en ik pakte de allerlaatste doos uit.


BloembakDe verhuizing was KLAAR !!!

Nu woonden we dus echt in Woieries.

Pas de Problme
Powered by CMSimple